RKAS Tartu majaga sahkerdamisest: Pindi kinnisvara rikkus lepingut (3)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Mölder
Erki Mölder Foto: Mihkel Maripuu

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kinnita märgib oma kommentaaris, et Tartu linnas asuva Kooli tn 13 maja müügi puhul jättis maakler oma töö osaliselt tegemata. Maja ostnud EASi nõukogu juht Erki Mölder on nüüd nõus tehingu tagasi pöörama.

«Riigi Kinnisvara AS (RKAS) kinnitas ettevõtte 2017. aasta müügiplaani objektide loetelu ja müügikanalid, sealhulgas otsustatid 278 müügiobjektist 144 objekti võõrandada maaklerhanke võitnud kinnisvarabüroo AS Pindi Kinnisvara vahendusel,» seisab teates.

Maakleril oli kohustus müüdavat kinnisvara reklaamida vähemalt kolmes avalikus veebikeskkonnas, kuid piirdus selle maja puhul üksnes kinnisvarabüroo kliendibaasi kasutamisega.

«RKAS on juhtinud kinnisvarabüroo tähelepanu lepingu rikkumisele ja koostööpartner on oma eksimuse omaksvõtnud. Maaklerteenuse osutamise leping lõppeb käesoleva aasta augustis,» seisab teates.

Riik müüs endised põllumajandusameti Tartu osakonna ruumid maha nii, et ostuvõimalusest sai teada ainult Mölder. Ülejäänud ostuhuvilised kuulsid tehingust alles tagantjärele.

Majas on viis korterit ja ostuhuvilisi oli vähemalt kahes korteris, vahendas ERRi uudisteportaal. 

«Pindi Kinnisvara esindaja võttis minuga käesoleva aasta alguses ühendust, teavitas antud hoone osa müügi staatusest ja soovitas ostmist. Sama maakler oli ka varem minu ostuhuvi erinete objektide vastu uurinud, kuid need polnud minu hinnangul investeeringuna mõistlikud. On äärmiselt kahetsusväärne, et maaklerfirma eksis RKASi poolt kehtestatud menetlusnõuete vastu ega avaldanud müügikuulutust vähemalt kolmes kanalis. Kuni viimase ajani puudus mul info RKAS ja maakleri vaheliste suhte ja nendevaheliste kokkulepete sisu kohta,» selgitas Erki Mölder.

«Kuigi minu arusaamist mööda riik pole kahju kannatanud ja hoone müüdi õiglase turuhinnaga, on vahendusfirma RKASi nõuete vastu siiski eksinud, ning seetõttu esitasin RKASile taotluse antud tehing tagasi pöörata. Juhul kui RKAS otsustab hoone uuesti müüki panna, olen valmis ka uuesti oma pakkumise tegema,» lisas ta. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles