Euroopa Komisjon kiitis heaks Intrum Justitia ja Lindorffi ühinemise (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intrum Justitia
Intrum Justitia Foto: Albert Truuväärt

Euroopa Komisjon kiitis heaks Intrum Justitia ja Lindorffi ühinemise, tingimusel, et divesteeritakse kattuvad ärid Põhjamaades ja Eestis.

Varasemalt on komisjon väljendanud muret, et ülevõtmine tõstatab konkurentsiprobleeme Taani, Eesti, Soome, Norra ja Rootsi turgudel. Euroopa Liidu ühinemismääruse nõuete täitmiseks divesteerib Lindorff oma võlgade sissenõudmise ja ostmise ärid Taanis, Eestis, Soomes ja Rootsis, samas kui Intrum Justitia divesteerib samad ärid Norras.

Divesteeritavates üksustes on kokku ligi 850 töötajat, neist 22 Eestis.

Norra krediidihaldusfirma Lindorff tegutseb 12 riigis üle Euroopa. Lindorffi enamusosalus kuulub Nordic Capitalile. 2016. aastal teenis Lindorff puhastulu 647 miljonit eurot.

Intrum Justitia tegutseb kokku 21 riigis. Konsolideeritud müügitulu oli 2016. aastal 6,1 miljardit Rootsi krooni. Intrum Justitia aktsiad on alates 2002. aastast noteeritud Stockholmi börsil.

12. aprillil teavitas Nordic Capital Euroopa Komisjoni Intrum Justitia ja Lindorffi planeeritavast ühinemisest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles