Soome ülemkohus lükkas tagasi Super Alko edasikaebamise taotluse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SuperAlko alkoholipood Ainažis.
SuperAlko alkoholipood Ainažis. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Soome ülemkohus lükkas tagasi Aldar Eesti taotluse kaevata edasi kohtuotsus, mis keelab neil Super Alko kaubamärgi kasutamise Soomes.

Kehtima jääb apellatsioonikohtu otsus, mille kohaselt ei tohi Aldar Eesti kasutada Super Alko kaubamärki oma soomekeelsel veebilehel või turundusmaterjalidel Soomes.

Ringkonnakohtus on endiselt menetlusel Super Alko kompensatsiooni ja kahjuhüvitise asi.

Esimese astme kohtus sai Aldar Eesti 2015. aasta detsembris võidu, kuna firma ei kasutanud kohtu hinnangul soomlaste kaubamärki ära ning Soome Alko Group oli kohtu hinnangul passiivne ja ei sekkunud mõistliku aja jooksul, kui Aldar Eesti hakkas oma logo kasutama.

Super Alko pood asub Tallinna sadamas. Aldar Eesti hinnangul on Alko nõuded alusetud. Ettevõte registreeris kaubamärgi Eestis rohkem kui 10 aastat tagasi. Maureri sõnul pole Super Alko kaubamärki kunagi Soomes kasutatud. Selleks, et kaubamärki kuidagi kahjustada, peaks seda ettevõtte hinnangul Soomes kasutama.

Soome Alko Group nõudis kohtus 100 000 euro suurust hüvitist, kuna ettevõtte hinnangul on Super Alko sihtgrupp peamiselt soomlased ja ettevõte lõikab kasu Alko kaubamärgi tuntusest Soomes. Alko hinnangul ei eralda eesliide «Super» Super Alkot soomlaste Alkost ja nimed lähevad segamini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles