Ametist lahkuv Sester: mind on korduvalt mujale kutsutud (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester lahkub peagi ametist.
Rahandusminister Sven Sester lahkub peagi ametist. Foto: Eero Vabamägi

Panditulumaks oma algsel kujul oleks olnud jõulisem ja konkreetsem samm kui selle asemel kokku lepitud alternatiiv, leiab peagi ametist lahkuv rahandusminister Sven Sester (IRL).

«Mitmed ettevõtjad on viimase paari aasta jooksul mulle öelnud, et võrreldes varasemate aastatega nad saavad alles nüüd üle rahandusministri kabineti läve tulla,» kirjeldab ametist lahkuv Sester intervjuus Äripäevale, viidates sellega, et mitte kõik ettevõtjad ei olnud tema tegevuse suhtes kriitilised.

Küll aga tunnistas ta, et ettevõtjad avaldasid väga palju survet, et valitsuste, mille rahandusminister ta viimastel aastatel olnud on, maksumuudatused teoks ei saaks. «Seda oli ette aimata. Vähemalt selle sajandi jooksul pole tehtud nii võimast tööjõumaksu vähendamise reformi nagu saab olema järgmisel aastal.»

Muuhulgas rääkis Sester, et teda on korduvalt ka teistesse erakondadesse kutsutud, kuid kuna IRL on tema jaoks justkui oma laps, siis ei ole erakonnast lahkumine kunagi mõeldav valik olnud. 

Loe teisigi ametist lahkuva ministri mõtteid Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles