Audi Quattro sportkupee on tulekul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audi Quattro mullu Pariisi autonäitusel
Audi Quattro mullu Pariisi autonäitusel Foto: SCANPIX

Audi kavatseb aastaks 2013 tuua turule uue nelikveolise sportkupee, millest on valminud esimene sõitev eksemplar, vahendab Whatcar.

Esimese eksemplari eesmärgiks on aidata tehase juhtkonnal «otsustada», kas alustada seeriatootmist või mitte.

Audi S5-l baseeruva kupee seeriatootmisse laskmiseks olevat siiski juba täna põhimõtteline otsus olemas, kinnitavad allikad Audi tehase siseringist ning sõiduvõimelise eksemplari eesmärgiks on pigem panna i-le täpp.

Esmakordselt esitleti Audi Quattro kontseptsiooni mullu Pariisi autonäitusel ja tema eesmärgiks oli tähistada Audi Quattro kaubamärgi 30. juubelit.

Kui toona oli tegemist puhtalt näituseautoga, siis tänaseks on insenerid valmis saanud juba täielikult sõiduvõimelise kontseptsiooni, mis on üsna ligilähedane tootmisküpsele autole.

Autol on ohtralt kasutatud erinevaid kergmaterjale, kaasa arvatud tugevat kanepikiudu. Sestap on ta 225 kg kergem kui Audi R8 ning 300 kg kergem kui RS5, sõltumata sellest, et veermik ja muu tehniline pool on viimasega sisuliselt identne.

Uuel sportkupeel on 402 hj mootor ning tema tühimass peaks jääma 1300 kg piiresse. Ülejäänud tehnilised üksikasjad on esialgu teadmata. Kõike eeltoodut arvesse võttes võib aga oletada, et tegemist saab olema ühe kiireima ja sportlikuima Audiga läbi ajaloo.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles