Vaata, millised mänguasjad on miljardäridel (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgin Groupi omanik Richard Branson koos oma allveelaevaga.
Virgin Groupi omanik Richard Branson koos oma allveelaevaga. Foto: Gabriel Boys/AFP

Miljardärid on valmis asjade eest, mis neile meeldivad, välja käima muljetavaldava summa, kirjutab BusinessInsider.

Olgu selleks mänguasjaks siis avangardne kunstikogu, hiiglaslik jaht või eriti edev auto. Allpool on ülevaade mõnedest ülirikaste  lemmikutest.

Riskikapitalist Steve Cohenil on formaldehüüdi pistetud hai. Tegu on kuulsa kunstniku Damien Hirsti teosega „Surma füüsiline võimatus elava olendi peas“.  Cohen ostis selle 2004. aastal ja maksis ilmselt selle eest 8-12 miljoni dollari vahel.

Damien Hirsti kunstiteos Londonis moodsa kunsti muuseumis. Ben Stansall/AFP 
Damien Hirsti kunstiteos Londonis moodsa kunsti muuseumis. Ben Stansall/AFP Foto: BEN STANSALL/AFP

Tesla omanik ja juht Elon Musk ostis endale 2013. aastal oksjonilt allveelaeva. Ta maksis 866 000 dollarit allveelaeva eest, mida kasutati 1977. aasta James Bondi filmis.

James Bondi filmis kasutatud allveelaev.
James Bondi filmis kasutatud allveelaev. Foto: HANDOUT/REUTERS

Microsofti kaasasutajale Paul Allenile kuulub üks maailma suuremaid, 126 meetri pikkune jaht Octopus. See mahutab kaks helikopterit, allveelaeva ja jääb veel palju ruumi glamuursete pidude jaoks. Lisaks kollektsioneerib Allen vanu sõjalennukeid.

Paul Allenile kuuluv jaht Octopus.  
Paul Allenile kuuluv jaht Octopus.  Foto: Selknam Ush/AFP

Virgin Groupi omanikul Richard Bransonil on mõnus suur maavaldus ühel Kariibide saarel. Kui tema külalised on tüdinenud basseini või mere ääres hängimisest, võivad nad ennast lõbustada Bransoni jahi või allveelaevaga sõitmisega.  

Sir Richard Branson ja tema allveelaev.
Sir Richard Branson ja tema allveelaev. Foto: Gabriel Boys/AFP

Oracle`i juhil Larry Ellisonil on nii ohtralt kinnisvara, kiireid autosid kui sõjaväelennukeid. 2012. aastal maksis ta rohkem kui 300 miljonit dollarit Hawaii saarestikus asuva Lanai saare eest, mille ta tahab muuta säästva eluviisi näidiseks.

Satelliidipilt Lanai saarest. Ellison
Satelliidipilt Lanai saarest. Ellison Foto: NASA/REUTERS
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles