Palling aitas Eesti Energia nõukogu liikmena kaasa konkurendi ärihuvidele (9)

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Palling
Kalle Palling Foto: Sander Ilvest

Reformierakondlane Kalle Palling aitas Eesti Energia nõukogus istudes varjatult kaasa riikliku energiahiiu suurima konkurendi Viru Keemia Grupi (VKG) ärihuvidele, vahendades viimasele paar aastat tagasi ahvatlevat, umbes kuraditosina miljoni suurust aheraine tehingut, mida samal ajal jahtis ka Eesti Energia, kirjutab Äripäev.

Pallingu läbikäimine VKG suurima omaniku Priit Piilmanniga pole olnud saladus, küll aga taoline otsene huvide konflikt, kirjutab majandusleht. Vähemalt riigifirma meediasuhete juht Kaarel Kuusk vahendas, et Eesti Energiale tuli Pallingu käitumine üllatusena.

Eesti Energia ei olnud Pallingut volitanud konkurendiga suhtlema ja selleks puudus mõistagi ka vajadus, kuna sama tuluvõimalust jahtisid mõlemad omaette.

Palling ütles Äripäevale kommentaariks, et maailma üks suuremaid süvendus- ja ehitusfirmasid Jan De Nul Group otsis oma Eesti kontakti Jaanus Rahumäe kaudu võimalust soetada lubjakivi, sh põlevkivi kaevandamise tootmisjääke, mida kasutada Taanit ja Saksamaad ühendava tunneli ehitusel ning Rahumäe palvel viis ta nad kokku erinevate kaevandajatega üle Eesti, sh Eesti Energia ja VKGga. «Minu roll piirdus esmaste kontaktide loomisega, edasi suhtlesid ettevõtted otse.»

Pikemalt loe Äripäevast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles