Citadele panga kasum kasvas aastaga viiendiku

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele pangakontor Leedus.
Citadele pangakontor Leedus. Foto: Žygimantas Gedvila

Baltimaades tegutseva Citadele panga esimese kvartali kasum kasvas aastaga viiendiku võrra, ulatudes 9,1 miljoni euroni.

Tänase Postimehe majanduskülgedel toodud väide Citadele panga enam kui 50% kasumi langusest ei vasta tõele, tegu oli Leedu Citadele panga kasumi langusega. Kogu Citadele Groupi esimese kvartali kasum kasvas 19%, laenuportfell 6% ja hoiuste maht 3%.

"Citadele uue strateegia kohaselt tuligi arvestatav osa kiirest kasvust just eraklientide ja väikeste või keskmiste ettevõtete turult," rõhutas Citadele panga Eesti filiaali juhataja Sofia Kirsimaa. "Eestis tegutseme me filiaalina ja seetõttu Eesti haru kasumit eraldi ei mõõdeta, aga näiteks laenuportfell kasvas meil esimeses kvartalis 105 miljoni euroni, mis tähendab samuti 19%-list aastakasvu."

Citadele Groupi hoiuste maht kasvas esimeses kvartalis 2,91 miljardi euroni, mida on 13% enam võrreldes mulluse sama ajaga. Neist Eesti klientide hoiused moodustasid 216 miljonit eurot.

Citadele Group on Baltimaades ja Šveitsis tegutsev rahvusvahelistele investoritele kuuluv, Lätist juhitud pangandusgrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles