Leedo lihatööstuse kasum kahanes seakatku tõttu üle poole võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praamikuningas Vjatšeslav Leedo.
Praamikuningas Vjatšeslav Leedo. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vjatšeslav Leedole kuuluva Saaremaa Lihatööstus OÜ käive kasvas mullu 9,7 protsenti 20,9 miljoni euroni, kasum vähene seakatku tõttu 63,5 protsenti 357 400 eurole.

Kasumi kahanemise peamiseks põhjuseks oli seakatku jõudmine Saaremaale, mis suurendas erinevaid ettevõtte kulusid, märkis ettevõte majandusaasta aruandes.

Lihatööstuse 2016. aasta kogutoodang kasvas 2,7 protsenti 5306 tonnini, sellest keedutootedete nagu viinerid, sardellid, keeduvorstid toodang oli 1741 tonni, suitsutootede toodang 1115 tonni, jahutatud liha, lihavalmistised, tapasaadused ja lemmiklooma toidud kokku olid 2450 tonni.

2016. aasta lõpu seisuga on ettevõtte tooted esindatud kõigis Eesti suuremates ketikauplustes. 2016. aastal investeeris ettevõte põhivarasse kokku ligikaudu 750 000 eurot. Peamiseks investeeringuks oli ettevõtte esinduspoe ja restorani Pull avamine Tallinnas Rotermanni keskuses.

Käesoleval aastal on ettevõtte eesmärgiks saavutada müügikäive 21 miljonit eurot ja puhaskasumi marginaal vähemalt 5 protsenti. Lisaks soovib lihatööstus saavutada 2017. aastal ekspordikäibe osakaaluks vähemalt 4,5 protsenti müügikäibest.

Saaremaa Lihatööstuse äriplaan näeb ette investeeringud peamiselt premium-klassi toodete tootmismahtude suurendamiseks ja kvaliteeditaseme stabiilsuse tagamiseks ning kavatsused sisenemiseks Euroopa Liidu ja Aasia eksporditurgudele.

Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 247 inimest, mis on 17 võrra rohkem kui 2015. aastal, palgakulud kasvasid samal ajal 10 protsenti 3,2 miljoni euroni.

Ettevõtte bilansimaht aasta lõpul oli ligikaudu 16,2 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles