Graafik: need on Eesti kõige kallimad arendusprojektid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Urmas Sõõrumaa Rotermann City viimane kortermaja R18 on üks kallimatest arendusprojektidest Eestis.
Ka Urmas Sõõrumaa Rotermann City viimane kortermaja R18 on üks kallimatest arendusprojektidest Eestis. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Allpool on välja toodud Eesti kõige kallimad arendusprojekti, mille müümata korterite keskmine hind ületab 3000 €/m² piiri. Peale ühe Tartus asuva uusarenduse on kõik ülejäänud Tallinnas ja Harjumaal.

 

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et kallimad projektid on valdavalt koondunud kesklinna või Põhja-Tallinnasse. «Ilma näpuga näitamata – mõne hinnatase on õigustatud, mõne mitte, valik jäägu tarbija teha,» sõnas ta. 

Kõikide arendusprojektide müügis olevate vabade korterite keskmine ruutmeetri hind oli juuni alguse seisuga 2371 eurot. Kõige odavamad uued korterid on Maardus, Lool, Lasnamäel ja Kiilis. 

Pindi Kinnisvara jälgib igal kuul kõikide suuremate arendusprojektide müügitempot ja -hindu. Ettevõtte enda müügiportfellis on ligi veerand kõikidest turul pakutavatest arendusprojektidest.

Kuivõrd Eesti kõige kallimad arendusprojektid asuvad enamasti Tallinnas ja Harjumaal, on selles piirkonnas praegu 102 uusarendust kokku 1730 korteripakkumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles