Esimeses kvartalis ootas täitmist üle 11 000 vaba töökoha

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti ettevõtetes, asutustes ja organisatsioonides oli tänavu esimeses kvartalis üle 11 200 vaba ametikoha, mis on viimase kaheksa aasta suurim arv, teatas statistikaamet.

Kui vabade ametikohtade arv eelmises kvartalis ulatus veidi üle 9000, siis esimeses kvartalis suurenes vabade ametikohtade arv eelmise kvartaliga võrreldes 24 protsenti.

Enim on nii vabu kui hõivatud ametikohti töötlevas tööstuses (19 protsenti), kaubanduses (16 protsenti) ja hariduses (10 protsenti). Töökäsi oodati esimeses kvartalis enim haldus- ja abitegevuses (4 protsenti) ning majutuses ja toitlustuses (3,2 protsenti). Kõige madalam vabade ametikohtade määr esines veevarustuse, kanalisatsiooni, jäätme- ja saastekäitluse tegevusalal (0,9 protsenti), mäetööstuses (1 protsent) ja kinnisvaraalases tegevuses (1 protsent).

Kõige enam oli vabu töökohti jätkuvalt Harjumaal (70 protsenti), sh Tallinnas (57 protsenti), millele järgneb Tartu (8 protsenti) ja Ida-Viru maakond (4 protsenti).  Kolmveerand vabadest ametikohtadest asus erasektoris. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles