Tööandjate sõnum Tõnistele: tuleb lõpetada maksudega tõmblemine! (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tamsar.
Toomas Tamsar. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Tööandjate Keskliidu juht Toomas Tamsar ootab uuelt rahandusministrilt Toomas Tõnistelt seda, et rahandusministeerium lõpetataks maksudega tõmblemise.

«Ootame mitte ainult rahandusministrilt, vaid kogu valitsuselt arusaamist, et maksudega tõmblemine halvendab oluliselt ettevõtluskeskkonda,» vastas Tamsar Postimehe küsimusele, et mis on tema ootused uuele ministrile.

«Kui tahta päriselt heaolu suurendada, siis on pikaajaliselt üks viis – tegeleda ühiskonna tulude suurendamisega, mitte olemasolevate üha intensiivsema ümberjagamisega,» lisas ta. 

«Kui praegune maksulahendus tundub esmapilgul, et on talutav kompromiss, siis pikas perspektiivis ma ei ole optimistlik – igal aastal käib sama trall, et üritatakse kusagil väänata vaikselt mõni maks nii, et seda ehk eriti ei märgata. Selline käitumine on sügavalt vastutustundetu. Ja see trend ilmnes juba enne praegust valitsust,» rääkis Tamsar.

Tamsar ei soovinud anda hinnangut lahkuva rahandusministri Sven Sesteri tööle. 

Eesti Tööandjate Keskliitu kuuluvad kõik peamised majandusharuliidud ja paljud Eesti suurettevõtted. Kokku esindab liit otse ja läbi haruliitude üle 1500 ettevõtte, mis on tööandjaks enam kui 145 000 töötajale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles