Pajumäe talu ehitab 1,1 miljoniga uue meierei

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed avatud talude päeval Pajumäe talu tooteid mekkimas
Lapsed avatud talude päeval Pajumäe talu tooteid mekkimas Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal piimakarja pidav Pajumäe talu hakkab ehitama uut talumeiereid, mis läheb maksma 1,1 miljonit eurot.

1999. aastast tegutseva ettevõtte uus meierei, mis suudab töödelda 3000 liitrit piima päevas, saab täna nurgakivi, teatas ettevõte. Uue töötlemishoone rajamist ja töötlemisseadmete ostu toetab 45 protsendi ulatuses PRIA, lisaraha tuleb Maaelu Edendamise Sihtasutuselt ja Swedbankist.

Otsuse rajada oma piimatööstus tuli möödunud sajandi lõpus alguse saanud vene rubla kriisist, mille tagajärjel langes piima kokkuostuhind alla 6 eurosendi liitri eest. «Oli valida, kas lõpetada tootmine või jääda ellu ning rajada oma piimatööstus,» meenutas Pajumäe talu toonane peremees ja nüüdseks talu nõunikuks taandunud Arvo Veidenberg.

Mõne aastaga pandi alus jogurti ja kohupiimatoodete valmistamisele mahedast toorpiimast, mida Pajumäe talu 80 mahedat lüpsilehma toodavad. Hiljem on lisandunud palju uusi tooteid.

Kaks aastat tagasi andis vanaperemees talu üle oma pojale Viljar Veidenbergile, kes otsustas piimatöötlemist uuendada ja alustas uue kaasaegsel tehnoloogial põhineva talumeierei rajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles