Ratas Grybauskaitėle: LNG terminal peaks lähtuma turuloogikast

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG. Foto on illustreeriv.
LNG. Foto on illustreeriv. Foto: Reuters

President Grybauskaitė ja peaminister Ratas arutasid tänasel kohtumisel regionaalse veeldatud maagaasi (LNG) terminali küsimust. 

«Regionaalne terminal peaks tekkima turuloogikast lähtudes. Pikaajaline lahendus oleks Soome lahe rannikule rajatav regionaalne gaasiterminal. Seda toetas ka Euroopa Komisjoni poolt tellitud uuring,» ütles peaminister.

Peaminister Jüri Ratas kohtus täna Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Kohtumise fookuses olid Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise prioriteedid, energeetika- ja transpordiküsimused ning regionaalne julgeolek.

President Grybauskaitė ja peaminister Ratas arutasid tänasel kohtumisel regionaalse LNG terminali küsimust. «Regionaalne terminal peaks tekkima turuloogikast lähtudes. Pikaajaline lahendus oleks Soome lahe rannikule rajatav regionaalne gaasiterminal. Seda toetas ka Euroopa Komisjoni poolt tellitud uuring,» ütles peaminister.

Rail Balticu osas on peaminister Ratase sõnul Leedul ja Eestil sarnased seisukohad. «Tegemist on regionaalselt väga olulise projektiga, mis elavdab Balti riikide majandust. Peame tegema tihedat koostööd selleks, et ka järgmisel Euroopa Liidu eelarveperioodil oleks Rail Balticul maksimaalne toetus,» sõnas Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles