Eesti aadressi kasutav hämar maaklerfirma valmistab muret kogu maailmas

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson.
Mike Tyson. Foto: SCANPIX

Mike Tysoniga seostastud väidetavalt Eesti aadressil tegutsev hämar maaklerfirma Trade12 teeb peavalu finantsjärelevalveasutustele kogu maailmas.

Juba märtsis oli ettevõte mitmel riigil närvi mustaks ajanud ning Kanada ja Venemaa regulaatorid firma keelanud, kuna laekus ohtralt kaebusi, et ettevõte ei maksa kauplejatele. Hoiatuse sai firma ka Uus-Meremaalt, muret on tundnud ka Itaalia inspektsioon Consob, kirjutab Äripäev.

Märtsi lõpus andis kahtlase maakleri kohta hoiatusteate välja ka Eesti finantsinspektsioon, mille andmetel on ettevõte pöördunud Eesti elanike poole ja pakkunud neile investeerimisteenuseid.

«Trade12 veebilehte omav ja opereeriv Exo Capital Markets Limited´ filiaal Global Fin Services Limited, esitades tegevuskohana eksitavalt Eesti aadressi, ei oma investeerimisteenuste osutamiseks Eestis tegevusluba ja seega puudub tal õigus osutada investeerimisteenuseid Eestis,» seisab hoiatusteates. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles