Suur elektrieksport viis põlevkivi tarbimise rekordiliseks

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevanduse šaht kaevandusmuuseumis.
Põlevkivikaevanduse šaht kaevandusmuuseumis. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti Energia ja Viru Keemia Grupp kasutasid maikuus oma elektrijaamades ja õlitehastes kahe peale kokku ligemale kaks miljonit tonni kaubapõlevkivi − nii suurt põlevkivi tarbimist ühes kuus pole sel sajandil Eestis seni olnud, kirjutab Põhjarannik

«Sellist aega ei mäletagi − kõik panevad praegu täiega, nii elektrijaamad kui õlitehased,» ütles Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola maikuus toimunu kohta.

Eesti Energia elektrijaamad ja õlivabrikud tarbisid maikuu jooksul ligemale 1,6 miljonit tonni põlevkivi, mis on kaks korda rohkem kui eelmisel aastal samal ajal. Viru Keemia Grupi õlivabrikud neelasid samas kuus 0,4 miljonit tonni põlevkivi.

«Töötame praegu täie võimsusega: käigus on nii kolm uut Petroteri kui ka kaks vanemat Kiviteri õlivabrikut,» kinnitas VKG avalike suhete juht Irina Bojenko.

Andres Vainola sõnul ei tasu arvata, et maikuu rekordiline põlevkivi tarbimine püsiks ka järgnevatel kuudel, vaid tegemist oli mitmete neile soodsate asjaolude kokkulangemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles