Estonian Cell: kui me ei saa täiendavat CO2 kvooti, läheme kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Cell.
Estonian Cell. Foto: Tarmo Lutter / Virumaa Teataja

Haava puitmassi tootmisega tegelev Estonian Cell soovib ettevõttele eraldatud süsinikdioksiidi (CO2) kvoodi suurendamist ja kui riik CO2 jaotuskavas ettevõtte sooviga ei arvesta, lubab Estonian Cell jaotuskava kohtus vaidlustada.

Estonian Cell esindav advokaat põhjendab keskkonnaministeeriumile saadetud kirjas ettevõtte soovi saada juurde CO2 kvooti õigustatud ootusega ja hindab, et ettevõte peaks perioodil 2010–2012 saama kvooti kokku 34 344 tonni aastas. 20 000 tonni sellest peaks olema seejuures osa, mille ettevõte saab juurde jaotuskava uute sisenejate reservist.

Keskkonnaministeeriumi poolt Euroopa Komisjonile hindamiseks saadetud CO2 jaotuskava eelnõu viimases versioonis on Estonian Celli kvoodi suuruseks perioodil 2010–2012 21 521 tonni aastas.

Juhul kui Estonian Celli taotlus jääb rahuldamata ning kui ettevõttel ei ole kohtu kaudu võimalik saavutada oma õiguste kaitset enne 2012. aasta lõppu, kavatseb Estonian Cell kirja järgi nõuda riigilt kahju hüvitamist. Kahju väljendub eelkõige selle heitkoguse turuväärtuses, mille Estonian Cell on olnud sunnitud juurde ostma, seisab kirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles