Harju Elekter ostis Soome laevaehituse elektritööde ettevõtte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elekter
Harju Elekter Foto: Peeter Langovits

Elektriseadmete tootja Harju Elekter sisenes laevaehitamise turule ja ostis Soome laevaehituse elektritööde ettevõtte Telesilta Oy.

Möödunud reedel sõlmitud lepingu alusel jätkab Telesilta Oy tegevust oma nime ja kaubamärgi all Harju Elektri kontserni tütarettevõttena, teatas Harju Elekter börsile.

Telesilta Oy ostuga laiendab Harju Elekter teadmisi ja oskusi laevade elektri- ja automaatikaseadmete valmistamisel ja paigaldamisel ning siseneb Soome laevaehituse sektorisse.

Tehing jõustus allkirjastamise päeval, mil toimusid ka rahalised arveldused. Vastavalt lepingule ja lähtudes asjaolust, et tehing ei ole börsi reglemendi tähenduses oluline, osapooled tehingu väärtust ei avalikusta.

Telesilta Oy juhatuse esimeheks nimetati Simo Puustelli ning liikmeteks Andres Allikmäe, Tiit Atso, Pertti Vuorinen ja Kari Laulajainen, kes jätkab ühtlasi Telesilta Oy tegevdirektorina.

Konsolideeritud raamatupidamise aruannetes kajastatakse Telesilta Oy majandustulemusi alates käesoleva aasta 1. juulist.

Telesilta Oy on Soomes Uusikaupunkis 1978. aastal asutatud elektritööde ettevõte, mis on spetsialiseerunud laevade elektrisüsteemide projekteerimisele, seadmete valmistamisele ja paigaldamisele, seadistamise ja hoolduseni välja. Ettevõtte 2016. aasta käive oli 4,5 miljonit eurot ning ettevõttes töötab 30 inimest.

Harju Elekter Grupp on kesk- ja madalpinge elektri- ja automaatikaseadmete valmistaja. Harju Elektri põhitegevusalaks on elektrienergia jaotuseks ja ülekandeks vajalike seadmete välja töötamine, tootmine ja müük. Põhitegevust toetavad lehtmetalltoodete tehas Eestis ning tööstuskinnisvara arendamine ja rentimine. Harju Elekter grupi Eesti, Soome ja Leedu tehastes töötab enam kui 500 inimest ning kontserni müügitulud on üle 60 miljoni euro aastas.

Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna Börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles