Edetabel: maailma kõige vähem mõjukas inimene on BP eksjuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cast member Nicolas Cage arrives for the premiere of the film "Season of the Witch" in New York January 4, 2011.  REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT)
Cast member Nicolas Cage arrives for the premiere of the film "Season of the Witch" in New York January 4, 2011. REUTERS/Lucas Jackson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) Foto: LUCAS JACKSON/REUTERS

Meediamaailma peensusteni tundev jänkide majandusportaal Business Insider koostas edetabeli sajast kõige suurema kõrbehaisuga oma silmapaistvalt positsioonilt pudenenud äritegelasest, meediapersoonist, poliitikust ja sportlastest. Või teisipidi määratletult inimestest, kel küll on positsioon, kuid pole mõjuvõimu. Esimese veerandsaja hulgas on nii mõnigi nimi, kes siitkandi inimestel vast kõrva on jäänud.

Nagu pealkirigi ütleb, saavutas esimese koha briti naftakompanii eskjuht Tony Hayward, kes pani maha uue standardi selles, kuidas vaadata läbi sõrmede maailma avalikust kohutanud keskkonnakahju tekitamisele, kui BP puurkaev mullu suvel Florida lähistel mere naftaga saastas. Haywardil õnnestus nädal pärast õnnetust pälvida meediakajastust sellega, et ta veetis aega kalaretekel, selmet tegeleda avariiga. Usutavasti läheb see episood PR-õpikutesse.

Neljandalt kohalt leiame näitleja Charlie Sheeni, kes mõni nädal tagasi vallandati parima palga pealt teletööstuses, mis näitlejale maksti (peaosa telesarjas «Kaks ja pool meest»). Põhjuseks kokaiini ja lõbutüdrukutega seotud skandaalid.

Üsnagi kõrgelt kohalt, seitsmendalt, leiame soomlase Olli-Pekka Kallasvuo, endise Nokia tegevjuhi (töötas enne Stephen Elopi praegusel ametikohal – T.L.). Kallasvuo suutis viia ettevõtte positsioonist, kus see omas 40 protsenti mobiiliturust, Apple`i, Google Androidi ja isegi Blackberry peksupoisiks.

10. kohale on paigutatud endine California osariigi kubernaator Arnold Schwarzenegger, hiljutine mõjukas näitleja ja poliitik, kes püüab nüüd leida uuesti rakendust helesinisel ekraanil, olles viinud California osariigi finantsiliselt nokauti-eelsesse seisundisse.

13. kohal on sotsiaalvõrgustiku My Space tegevjuht Mike Jones. Mõned aastad tagasi oli My Space kõige popuulaarsem sotsiaalvõrgustik, nüüd aga «peab see olema õnnelik, kui saab 100 Facebooki «like»-häält», kirjutab BI.

17. kohal on Ali Abdullah Saleh, Jeemeni president viimased 32 aastat. «Ta on teel mängust välja. Nagu Mubarak,» kommenteerib BI.

18. kohal on Iiri endine rahandusminister Brian Lenihan, kes hääletati Financial Timesi poolt eurotsooni kõige halvemaks rahandusminitriks. BI kirjeldab sellise tiitli väljaandmise põhjusena Lenihani tegevust, kui ühe tõusva Euroopa majanduse võtmist ja selle kaljult alla sügavikku juhtimist.

21. kohale on asetanud BI prints Charlesi, Suurbritannia troonipärija. Olles praegu 63 aasta vanuses, kaugeneb Charles jätkuvalt võimalusest mõjukaks valitsemisjaks. Põhjuseteks muuhulgas ka see, et Charlesi ema Suurbritannia kuninganna Elizabeth II on jätkuvalt heas vormis, Charlesi enda populaarsus on pigem langevas joones ja suurt tähelepanu pävivad Charlesi poegade prints Williami ja ka prints Harry pereloomise plaanid.

22. kohal leiame näitleja Nicolas Cage`i , kes on taandunud endiselt positsioonilt nõudlike karakterrollide esitajast «eksklusiivseks osatäitjaks filmides, mis jutustavad nõiakunstist». (Mõeldud on uudisfilmi «Seasons of the Witch» - T.L.).

24. kohal on Sarah Palin, endine USA vabariiklaste presidendikandidaat, kes on korduvalt meedias häbisse jäänud küll oma reaktsiooniliste avalduste ja ka oma vastuolulise tõsielusarjaga. Demokraadid paluvat jumalat, et Palin figureeriks järgmise aasta presidendikandidaatide seas.

Need on tuntumad nimed esimese 25 seast. Täieliku sajanimelise edetabeliga saab tutvuda Business Insideri kodulehel siin (hakka number üks positsioonilt vaatama tabelit liikudes pildigaleriis vasakule poole). Ja sissejuhatust edetabelile näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles