Läti ametiühingud lõpetasid ajutiselt maksureformi toetamise

BNS
, Riia
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp
Läti lipp Foto: Sergey Melkonov/Scanpix

Läti Vabade Ametiühingute Konföderatsioon (LBAS) teatas, et lõpetab ajutiselt planeeritud maksureformi toetamise, sest valitsus ei ole endiselt suutnud leida viisi suurendada tervishoiurahastust ja ei ole suutnud luua ajakava õpetajate palkade tõstmiseks.

Otsus tehti pärast konsultatsioone LBAS-i liikmetega, ütles organisatsiooni juht Egils Baldzēns. Tema sõnul on maksureformil mitmeid positiivseid aspekte, nagu näiteks miinimumpalga ja maksuvaba miinimumi tõstmine ja eraisiku tulumaksu vähendamine, kuid on endiselt mitmeid lahendamata probleeme.

Läti tervishoiu- ja sotsiaaltöötajate ametiühing LVSADA on varasemalt palunud LBAS-il lõpetada rahandusministeeriumi välja käidud maksureformi toetamine.

LVSADA tõi välja, et LBAS-i juhatus lubas maksureformi toetada tingimusel, et valitsus otsustab selle aasta 1. juuniks, kuidas tõsta tervishoiusektori rahastust neljale protsendile sisemajanduse koguprodukist aastaks 2020. Läti valitsus ei ole seda aga siiani teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles