Ekspress Grupp kaaperdas Kuku raadio saate pealkirja (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade «Mehed ei nuta»
Saade «Mehed ei nuta» Foto: Postimees.ee

Eesti Meedia kontserni kuuluvas Kuku raadios aastaid kõlanud populaarne saade «Mehed ei nuta» lõpetab senisel kujul tegevuse. Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul oli otsuse taga kaubamärgi vargus Ekspress Grupi poolt. 

«Mehed ei nuta» saadet tegid Ekspress Grupi tütarettevõtte Ekspress Meedia töötajad Jaan Martinson, Tarmo Paju ja Peep Pahv. Neist viimane töötas kuni jaanuarini Eesti Meedia kontserni kuuluva Postimehe sporditoimetuse juhina.

«See, et kõik «Mehed ei nuta» saatejuhid töötasid Ekspress Meedias ei olnud meie jaoks segav faktor. Lähtusime üksnes kuulajate huvist ja oli näha, et saatel on oma auditoorium ja nišš. Tagaselja patenteerida Kuku raadio saatenimi, oli väga ebameeldiv üllatus ja ei mahu eetilistesse piiridesse,» ütles Nuutmann.

«Meediamaastikul on tegemist esmakordse juhtumiga. Kunagi varem pole sellist olukorda olnud ja me ei osanud seda ka oodata. Võrdlusena võiks välja tuua selle, kui Eesti Ekspress hakkaks välja andma nädalalõpulisa Arter,» lisas Nuutmann.

Eesti Meedia kavatseb kaubamärgi kaaperdamise anda kohtusse.

Riikoja: tuleb uus spordisaade

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja sõnul esitas Ekspress Meedia taotluse «Mehed ei nuta» kaubamärgi registreerimiseks, et seda ise kasutama hakata. Ent millisel eesmärgil kasutama, seda ta ei täpsustanud.

«Kuku raadio on alati pakkunud platvormi väga erinevatele arvamustele ning meil toimetavad ja on jätkuvalt kaasautoriteks inimesed väga erinevatest meediakanalitest, aga nii alatut võtet ei ole siiamaani keegi kasutanud,» ütles ta.

Riikoja lubas, et «Mehed ei nuta» asemel tuleb uus spordisaade. «Kuna sport on oluline teema, siis tuleb kindlasti uus saade uute inimestega.»

Soonvald: saade läheb Delfis eetrisse

Eesti Päevalehe ja Delfi ühendtoimetuse peatoimetaja Urmo Soonvald kinnitas Postimehele, et Ekspress Meedia on patenteerimas nime «Mehed ei nuta», et anda see üle Martinsonile, Pajule ja Pahvile, kes on algusest peale olnud selle saate idee autorid.

«Kuna nüüd on nad Kuku raadiost välja visatud, siis juba teisipäeval läheb saade Delfis eetrisse nii podcasti kui striimina,» lubas Soonvald.

Ta rõhutas, et Ekspress Meedia ei ole kindlasti midagi varastanud. «Varastada ei anna asja, mis ei kuulu hetkel mitte kellelegi.»

Lepp: saate nimi on minu pandud

Tallinna Televisiooni (TTV) endine juht Toomas Lepp ütles, et tema hinnangul ei ole võimalik pealkirja «Mehed ei nuta» patenteerida, sest see oli algselt Nõmmiku mängufilmi pealkiri. Ta tõi näiteks, et Tallinna TV-s tegi ta ise saadet «Naised ei nuta».

Lepp sõnas, et ka saate pealkiri «Mehed ei nuta» on tema idee. «Tegime seda saadet spordikanalil 2009. Kuna teleruumis ei olnud tollal ühtki kommenteeritud spordisaadet, siis rääkisin ideest Martinsonile ning koos Pahvi ja Pajuga arutasime tükk aega saate vormi. Pean ütlema, et saate nimi on pandud minu poolt. See sündis küll arutelus, aga mõte tuli sealt, et nii suur mees nagu Pahv ei nuta kunagi,» rääkis Lepp.

Saade läks tema sõnul päris hästi käima, ent ühel hetkel ei olnud võimalik neid enam finantseerida, misjärel läksid saate tegijad Kuku raadiosse ilma, et temaga oleks midagi kokku lepitud.

«Mehed ei nuta» saade oli Kuku raadio eetris üle kaheksa aasta. Selle aja jooksul on saade eetris olnud üle 400 korra. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles