Hiina raudteehiid on huvitatud Rail Balticu arendamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Hiina riiklik raudteefirma China Railway Construction Corporated (International) Limited (CRCC Ltd) Balti regiooni juhi Chai Changfengi sõnul on ettevõte huvitatud Euroopa Liidu suurprojektidest ja muuhulgas ka Rail Balticust.

«Me oleme huvitatud kohalike ja Euroopa Liidu partneritega suurprojektide arendamisest ning sealjuures ka Rail Balticu arendamisest. Meil on käimas juba mõned läbirääkimised potentsiaalsete partneritega aga kõik koostööst huvitatud on teretulnud,» ütles Changfeng BNS-ile.

«Samas on CRCC suurkorporatsioon, mis toodab ka sektoris kasutatavaid seadmeid ja seetõttu otsime ka kliente ja partnereid kaubanduse arendamiseks,» sõnas Changfeng.

Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoja korraldatud Eesti ja Hiina ettevõtete kohtumisel osalenud Changfeng ütles, et Eestis on ettevõte huvitatud eelkõige raudteede, maanteede, sadamate ja üldehitusprojektidest ning nendega tegelevate partnerite leidmisest.

China Railway Construction Corporated (International) Limited on CRCC grupi tütarettevõte. CRCC on Hiina riigiettevõte, mis lõi tütarettevõtte CRCC (International) Ltd 2007. aastal ning noteeris ettevõtte Shanghai ja Hongkongi börsil 2008. aastal.

CRCC on korduvalt valitud Fortune Global 500 ettevõtte hulka Fortune Magazine-i poolt olles möödunud aastal valitud 63. kohale ning esimesele kohale 250 suurtöövõtja hulgast Engineering News Record-i poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles