Olerexi maine tööandjana on kõvasti langenud

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi maine on skandaalide tõttu alla käinud.
Olerexi maine on skandaalide tõttu alla käinud. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Uuringufirma Kantar Emori igakevadises tööandjate maine uuringus on suurima languse läbi teinud kütusefirma Olerex. 

Uuringust selgub, et Olerexi maine tööandjana on aasta alguses avaldatud kriitiliste artiklite tõttu aastases võrdluses langenud lausa 19 koha võrra.

Ihaldatuima tööandja tiitli pälvis aga neljandat aastat järjest Eesti Energia. Esiviisikusse kuuluvad veel Tallink, Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), Tallinna Sadam ja Viking Line. Neist kolm esimest kuulusid esiviisikusse ka eelmisel aastal, Viking Line hoidis toona kuuendat positsiooni.

«Pingerida näitab, et tööandjatena on endiselt kõige atraktiivsemad riigi omanduses olevad ettevõtted, mille puhul hinnatakse eelkõige stabiilsust ja pakutavat kindlustunnet. Samuti eelistatakse turismi valdkonnaga seotud ettevõtteid, kus töötamine tundub põnev ja vaheldusrikas,» sõnas Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak.

«Samas suuremad ettevõtted infotehnoloogia, telekommunikatsiooni ja finantssektori valdkondadest, kus teenitakse keskmisest kõrgemat palka, jäävad sellest tipust veidi kaugemale. Kaalutakse ikkagi eelkõige nendes ettevõtetes töötamist, kus nähakse enda erialale ja võimetele sobivaid ametikohti,» lisas Aak.

«Kuigi Tallink asub üle-eestilises pingereas teisel kohal, valisid Tallinnas ja lähiümbruses elavad palgatöötajad ettevõtte enda jaoks kõige atraktiivsemaks. RMK hoiab aga liidripositsiooni Lõuna- ja Lääne-Eestis. RMK on väga palju ära teinud puhkevõimaluste ning Eesti turismi arendamises, viinud ellu erinevaid algatusi, tugevdades niimoodi oma üldist mainet. Eesti Energia positsioon on kõige tugevam aga Ida-Eestis,» selgitas Lele Aak.

Võrreldes eelmise aastaga on Lele Aaki sõnul kõige suurema positiivse muutuse tänavu läbi teinud Elisa, tõustes pingereas seitsme koha võrra. «Elisa on viimasel ajal silma paistnud oma äri laiendamisele suunatud tegevustega ning see on Elisa kui innovatiivse ja arengule suunatud tööandja kuvandit kindlasti parandanud.»

«On huvitav märkida, et 2007. aastal ehk 10 aastat tagasi moodustasid pingerea esiviisiku Tallink, Hansapank (nüüdne Swedbank), EMT (nüüdne Telia), Elion (nüüdne Telia) ja SEB Eesti Ühispank (nüüdne SEB Pank). Kuigi neist on vaid Tallink suutnud säilitada koha esiviisikus, mahuvad ka kõik teised, nüüdseks brändimuutuse läbi teinud ettevõtted pingerea esimesse kümnesse või selle piirimaile,» lisas Lele Aak. 

Tööandjate maine uuringut korraldas Kantar Emor käesoleval aastal läbi juba 12. korda. 50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis 2017 pingeritta 1412 palgatöötajat üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles