Rootsi valmistas pettumuse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp
Rootsi lipp Foto: SCANPIX

Rootsi majanduskasv aeglustus esimeses kvartalis kvartalivõrdluses langenud eksportide tõttu 0,4 protsendile, teatas riigi statistikaamet teisipäeval.

Rootsi statistikaamet teatas, et aastavõrdluses kasvas majandus 2,2 protsenti tänu tugevale tarbimisele ja investeerimisele. Kvartalivõrdluses kasvas majandus 0,4 protsenti, mis üllatas majandusteadlasi, kes ootasid kasvuks 1 protsenti.

Rootsi majapidamiste tarbimine kasvas 0,5 protsenti ja kinnisvarahinnad kasvasid 7,7 protsenti. Tarbimine on statistikaameti andmeil kasvanud transpordi, mööbli, majutus ja toitlustus sektorites.

Rootsi peamisteks ekspordiartikliteks on transpordivahendid, masinad ja raud. Üldiselt ekspordiarvud langesid 0,2 protsenti, kuid kaupade eksport kasvas 1,7 protsenti. Teenuste eksport langes 4,3 protsenti, mis statistikaameti teatel tulenes rendifirmade tegevuse vähenemisest.

Pärast erakordset 4,1-protsendilist kasvu 2015 aastal, aeglustus Rootsi majanduskasv 2016. aastal 3,2 protsendile. 2017. aastaks ootab keskpank 2,8-protsendilist kasvu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles