Kinnisvarabüroo: tarbijate kindlustunne hoiab kinnisvarahinnad üleval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Lasnamäel
Korter Lasnamäel Foto: www.kv.ee

Domus Kinnisvara hinnangul on tulenevalt kõrgest tarbijate kindlustunde indikaatorist kinnisvaraturul põhjust rahuloluks ning kindlustunne hoiab kinnisvaraturgu üleval.

Maikuus oli kindlustunde indikaator -3 punkti, mis on ettevõtte hinnangul oluliselt parem pikaajalisest keskmisest -9 punkti, teatas Domus Kinnisvara. Ettevõtte teatel on turg stabiilne ning inimesed vahetavad elamispindu vastavalt tegelikele vajadustele ja võimalustele.

«Kinnisvaraturuga on tarbijate kindlustunne seotud kõige otsesemalt. Tarbija teeb oma otsuseid kodu, kinnisvara, eluasemelaenude või investeeringute osas siis, kui tal on selge arusaam ja kindlustunne tuleviku suhtes,» teatas ettevõte.

Kindlustunde indikaator oli madalaimal tasemel majanduskriisi keskel 2009. aasta esimesel poolel, kui see oli -37 punkti tasemel.

«Pärast seda perioodi on kõikumist küll olnud, kuid näitaja on valdavalt olnud stabiilne ning tarbija tundnud ennast hästi,» teatas ettevõte.

Tarbijate kindlustunde indikaator on näitaja, mida Eesti konjunktuuriinstituut arvutab igakuiselt ning mis on pere ja riigi majandusolukorra, töötuse ja säästude prognoosi saldode aritmeetiline keskmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles