Toornafta hind vajus alla 70 dollari

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiahindade tabloo New Yorgi toorainebörsil.
Energiahindade tabloo New Yorgi toorainebörsil. Foto: Reuters / Scanpix

Toornafta hind maailmaturul odavneb juba kolmandat päeva järjest, Põhjamere Brenti hind vajus koguni alla 70 dollari barreli eest.


Londonis maksis Brenti barrel täna hommikul novembrilepingutes 69,50 dollarit, mis on 1,30 dollari võrra vähem kui eile, vahendas AFP.

New Yorgi elektroonilises kauplemissüsteemis odavnes toornafta (light sweet crude) hind novembrilepingutes 1,34 dollarit, kukkudes 73,20 dollarini barreli eest.

Nafta hind maailmaturul on kuuendiku võrra madalamal tasemel kui aasta tagasi. Juulikuiselt rekordiga võrreldes on barreli hind poole odavam.

Vaatamata erinevate riikide pankadele mõeldud abipakettidele kardavad investorid majanduslangust.

Barreli hind on liikunud allapoole paralleelselt aktsiaturgudega.

Jaapani Nikkei 225 indeks kukkus täna üle 10 protsendi, Singapuri börs vajus kuus ja Soul ning Austraalia enam kui kuus protsenti.

Aasia turud järgisid Wall Streeti eilseid meeleolusid, kus põhilised indeksid näitasid enam kui 21 aasta suurimat kukkumist.

Purvin and Gertzi energiakonsultant Singapuris Victor Shum kommenteeris, et kõik turud on all.

Kartused, et globaalne krediidikriis võib viia ulatuslikuma majanduskriisini, võib-olla et languseni, on toonud kaasa selle, et investorid loobuvad aktsiatest ja ka kütusest, selgitas Shum.

Toornafta hind, mis juulis kerkis rekordilise 147 dollarini barreli eest, on kukkunud alla kartuste tõttu, et majandusliku olukorra halvenemine viib nõudluse vähenemiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles