Arco Vara loobus tulusast projektist

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Automüügi plats Tallinnas, Paldiski mnt 80, mille Arco Vara maha müüs ning kuhu uus omanik ehitab turvafirma G4S uue peahoone.
Automüügi plats Tallinnas, Paldiski mnt 80, mille Arco Vara maha müüs ning kuhu uus omanik ehitab turvafirma G4S uue peahoone. Foto: Priit Simson / Postimees

Kinnisvarafirma Arco Vara müüs maha esialgu lootusetuna näiva kinnisvaraprojekti Paldiski maanteel, mille uus omanik korralikku tulu tõotavaks ettevõtmiseks pööras.

Varem Urmas Sõõrumaa investeerimisfirmat US Invest juhtinud, IT-firmas partnerina töötav Tarmo Tomak suutis teha seda, mida suur kinnisvarafirma Arco Vara ei suutnud: leida ettevõte, kes tahab aadressil Paldiski mnt 80 asuvale, praegu autode müügiplatsina kasutatavale maalapile oma peahoone ehitada.

Nimelt müüs Arco Vara üks tütarfirmadest möödunud detsembris maha Wilson Kinnisvara nimelise osaühingu, mis mainitud maalappi omab. Selle ostjaks oli Tomaki väikeosalusega ettevõte Property S. Viimase suuromanikuna on märgitud Nordea pank, kes hoiab osalust ilmselgelt kellelegi, kes praegu varjus olla tahab.

Property S leidis kiirelt pärast müüki maalapile otstarve: ehitada sinna turvafirma G4Si uus peahoone. Viimase praegune peamaja Tammsaare teel jääb aina kasvavale suurfirmale väikeseks.

Uue maja ehitusest teatas G4Si juht oma töötajatele rõõmsalt ka viimases siselehes.

Uurides Arco Vara juhilt Lembit Tamperelt, miks perspektiivikas ärikinnisvaraprojekt maha müüdi, märkis viimane, et tol hetkel see seda polnud.  «Seda rentnikku meil küll polnud, ei oleks müünud, kui oleks rentnik olnud,» tunnistas ta, lisades, et kui ettevõttel rentnikku pole, siis ehitusest unistada ei maksa.

Samas teatas Arco Vara möödunud aasta jaanuaris, et mainitud maatükile on kehtestatud detailplaneering kuni 12-korruselise maja ehitamiseks ning ettevõte pidas läbirääkimisi ka G4Sga.

Et viimasega kokkuleppele ei jõutud, müüs Arco kinnistut omava firma 3,3 miljoni krooni ja ülevalolevate nõuete katmise eest maha.

Kuid nagu öeldakse: kus üks näeb perspektiivitut maalappi, seal teine head võimalus. «See tundus kasuliku majandustehinguna,» märkis mitmesajale turvatöötajale uut kontorit ehitava Property S juht Tarmo Tomak põhjuseks, miks firma ja kinnistu osteti.

Tomaki sõnul on firma jaoks tegemist esimese arendusprojektiga. «Minu jaoks ei ole esimene arendus. Eelmises elus juhtisin US Investi, millel on selline projekt nagu Rotermanni, mille arendustega olin seotud,» rääkis Tomak.

Koos Property S teise varjus oleva omanikuga plaanib Tomak lisaks G4Si projektile veel teisigi käsile võtta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles