Simson kinnitas Transpordi Varahalduse 3,1-miljonise kasumi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

25. mail toimunud OÜ Transpordi Varahaldus (TVH) osanike korralisel üldkoosolekul kinnitas majandus ja taristuminister Kadri Simson ettevõtte majandusaasta aruande, mille kohaselt kujunes 2015.–2016. aruandeaasta käibeks 3,177 miljonit eurot ning puhaskasumiks 3,092 miljonit eurot. 

Ärikasum oli 1,908 miljonit eurot ning finantstulu 1,184 miljonit eurot. Riigile kuuluva TVH esimese majandusaasta aruande auditeeris AS Deloitte Audit Eesti.

«Finantstulu allikaks oli dollaris arveldatavate remondireservide väärtuse suurenemine tulenevalt dollari tugevnemisest euro suhtes,» selgitas TVH juhatuse liige Ergo Blumfeldt.

Blumfeldt lisas, et äriühing alustas oma majandustegevust omandades Kanada ekspordiagentuurilt Export Development Canada laenulepingu ja seonduvad tagatised kolme CRJ900 tüüpi lennuki osas. 2016. aasta augustis omandas TVH veel ühe CRJ900 lennuki. Kõigi TVH lennukite pikaajaliseks rentnikuks on Eesti rahvuslik lennufirma AS Nordic Aviation Group (Nordica).

Sel majandusaastal plaanib TVH Blumfeldti sõnul kahe Bombardier CRJ900 tüüpi lennuki omandamist ja väljarentimist ning on tehingu finantseerimiseks emiteerinud 25 MEUR väärtuses võlakirju, mis on märgitud AS LHV Panga ning LHV hallatavate fondide poolt. TVH 2017. majandusaasta käibe-eesmärgiks on ca 7 miljonit eurot.

Mai alguses kinnitati riigi äriühingute nimetamiskomitee ettepanekul TVHle uus kolmeliikmeline nõukogu: Kaupo Raag rahandusministeeriumist, Katrin Andre majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist ning nõukogu esimees on Maigi Pärnik-Pernik, kes on Baltika grupi finantsjuht.  «TVH on esimese tegutsemisaasta jooksul planeeritud eesmärgid ning tegevused edukalt ellu viinud ja lõpetanud aasta heade majandustulemustega,» märkis TVH nõukogu esimees Maigi Pärnik-Pernik.

OÜ Transpordi Varahaldus (TVH) on 2015. aasta oktoobris 32 miljoni eurose osakapitali sissemaksega asutatud riigi äriühing, mille eesmärgiks on toimida investeerimisettevõttena, finantseerides ja hallates investeeringuid põhivaradesse transpordisektoris, s.h väljarentimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles