Miljardär: aktsiaturgudel läheb põrgu lahti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiahinnad
Aktsiahinnad Foto: SCANPIX

Miljardärist investor Paul Singer on veendunud, et Wall Streeti tulevik on tume ning selleks puhuks, kui «põrgu lahti läheb», on tal varutud 5 miljardit dollarit.

Singer, kelle juhtida on 33 miljardi dollari suurune riskifond Elliot Management, märkis hiljutises kirjas investoritele, et kesine hindade kõikumine ning aktsiaturgude tõus järjest uutesse kõrgustesse tähendab, et peatselt on oodata metsikut langust, vahendab Market Watch.

Selleks puhuks õnnestus tal 24 tunni jooksul koguda 5 miljardit dollarit, mida kasutada, kui investorite kindlustunne lõpuks kõikuma lööb.

«Grupimõtlemine ja poliitikute soov järgmist kriisi iga hinna eest vältida, on viinud volatiilsuse aktsia- ja võlakirjaturgudel väga madalale, see nõiakunst saab aga ükskord läbi. Siis on põrgu lahti (ärge küsige, milline põrgu välja näeb ...). See saab olema haletsusväärne stsenaarium, mis pakub samas ka erakordselt häid ja lühikest aega kestvaid investeerimisvõimalusi. Selleks, et neid olukordi ära kasutada, peab olema kapitali kõrvale pandud,» kirjutas Singer.

Skeptikud Wall Streetil kardavad, et presidendi lubadused majanduskasvu hoogustuda kukuvad läbi pigem  varem kui hiljem ning see võib seni rekordeid löönud aktsiahinnad järsult alla tuua.

Singeri hinnangul võib majanduslangus juba horisondi tagant paista ning kuna intressimäärad on niigi väga madalad, ei ole võimalik majandust turgutada nõnda, nagu seda tehti 2008. aastal.

Singeri sünged ennustused  ei ole aga mitte alati täppi läinud. 2008. aastal ennustas ta USA majandusele pidurdamatut inflatsiooni, mida aga ei tulnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles