Järgmine populismilaine võib tabada tehnoloogiasektorit

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon.
Amazon. Foto: Reuters/ScanPix

Bank of America Merrill Lynch kirjutab oma hiljutises raportis, et õige pea võivad populistid hakata ründama tehnoloogiasektorit, kuna selle kasv on USA majanduskasvust märkimisväärselt suurem.

Panga peastrateeg Michael Hatnett on veidi murelik. Amazon ja Apple tunduvad justkui teisest maailmast. Investorid rõõmustavad kasvunumbrite üle, samas USA üldine majanduslik edu on pigem tagasihoidlik. Inimesed tehnoloogiagigantide häid tulemusi oma nahal ei tunne, kirjutab Äripäev.

«Tehnoloogiaaktsiate ralli võib lõpuks kaasa tuua selle, et populistid hakkavad nõudma Silicon Valley rikkuse ümberjaotamist,» kirjutab Hartnett raportis pealkirjaga «Occupy Silicon Valley» ehk «Okupeeri Silicon Valley».

Näiteid pole vaja kaugelt otsida. Amazoni turuväärtus on praegu näiteks suurem kui Washington D.C SKT. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles