Samost: riigiettevõtte juhi suur palk tuleneb vastutusest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudisteagentuuri BNS juht Anvar Samost.
Uudisteagentuuri BNS juht Anvar Samost. Foto: SCANPIX

Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive üle kahe miljoni krooni suurune aastapalk tuleneb sellest, et Eesti suurima ettevõtte juhina on tal vastutus mitte üksnes äri, vaid ka meie kõigi julgeoleku eest, ütles BNSi juht Anvar Samost.

Samost rääkis «Ringvaatele» antud intervjuus, et kui kellegi suur palk puudutab inimeste õiglustunnet, siis ratsionaalselt järele mõeldes saadakse aru, et erineva töö eest saadaksegi erisugust palka, vahendas ERR Uudised.

«Eesti Energia juhi ametikohta on Eestis üks, see on Eesti suurim ettevõte, kus on väga palju töötajaid, tegevusalasid, vastutust - seda, mis on seotud mitte ainult äriga, vaid meie kõigi julgeolekuga, kui elekter pikemaks ajaks ära läheb, on ikka igavene jama küll,» märkis Samost.

«See on ametikoht, mis nõuab palju erinevaid oskusi, kogemust, teatud isikuomadusi, arvan, et ei mina ega mõnigi muu ei sobiks selle koha peale ja kui mõne kuu seda ametit prooviks, otsustaks, et tegelikult on parem olla oma vana palga peal edasi,» lisas ta.

Kui eesmärk on see, et riigile ehk meile kuuluvad ettevõtted on hästi juhitud, et nende väärtus kasvab, nad on konkurentsivõimelised ja ei lähe pankrotti, siis peame Samosti sõnul leidma sinna need inimesed, kes muidu võiks töötada mõnes suurpangas, Tallinkis või hoopis teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles