Luterma pankrotisaaga sai läbi: üle 40 miljoni eest võlgu jäi rahuldamata

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2010. aastal müüs Oliver Kruuda (keskel) Kalevi kommivabriku norrakatele.
2010. aastal müüs Oliver Kruuda (keskel) Kalevi kommivabriku norrakatele. Foto: Liis Treimann

Oliver Kruuda firma Luterma kustutati pärast aastaid kestnud pankrotimenetlust äriregistrist. Nõudeid jäi rahuldamata enam kui 40 miljoni euro eest.

Kuigi kohus kuulutas enne ASi Kalev nime kandnud Luterma pankroti välja juba 2011. aastal, siis sai menetlus läbi selle nädala keskel, kui protsess kuulutati raugemise tõttu lõppenuks, vahendab Äripäev. Et protsess ei peatuks, tulnuks kohtule välja käia 10 000 eurot, ükski võlausaldaja ega kolmas isik menetluse jätkamise vastu aga huvi ei tundnud, mistõttu kustutati eile Luterma ka äriregistrist.

Aastani 2009 ka Tallinna börsil noteeritud ettevõtte pankroti kuulutas kohus välja kuus aastat tagasi Swedbanki ja Tartu Veevärgi taotluste alusel. Aja jooksul nii Tere, Vilma, kinnisvarafirma REC Varad kui 2010. aastal norrakatele müüdud Kalev Chocolate Factory osalusi hoidnud firma muutus pankroti eel pea varatuks.

Lutermal jäi pankrotimenetluse lõppedes nõudeid tasumata 40,4 miljoni euro eest ning tehniliselt jääb kõige rohkem raha saamata Kruudal endal, kuna tema likvideerimisel olev firma AS Rubla oli Luterma suuremaid võlausaldajaid ja nõudeid jääb Rublal rahuldamata enam kui 12 miljoni euro eest. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles