Suur kasv ehituses tuli erasektori tellimustest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rand & Tuulberg AS omanik Raivo Rand ütles, et väljaspool pealinna kipub ehitustegevustöö nappima.
Rand & Tuulberg AS omanik Raivo Rand ütles, et väljaspool pealinna kipub ehitustegevustöö nappima. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi selle aasta esimeses kvartalis kasvas Eesti ettevõtete ehitusmaht viiendiku võrra – see oli ühtlasi ka viimase viie aasta suurim kasv –, ütlevad ehitusettevõtjad, et pigem on võrreldavad näitajad olnud väga väikesed. Väiksemates Eesti linnades on ehitus viimastel aastatel hoopis lakanud.

«Selle aasta alguses on mitu asja kokku langenud. Eratellijad on oma tellimusi jätkanud ja natuke on ka riigihanget juurde tulnud,» sõnas ehitusettevõtte Rand & Tuulberg AS omanik Raivo Rand, arutledes, võib olla selle aasta esimese kvartali  ehitusmahu 20-protsendilise kasvu taga. «Me ise hakkasime [Tallinna] kohtumaja ehitama. Riigil neid objektikesi ikka on.»

Statistikaameti andmetel kasvas ehitusmaht Eestis selle aasta alguses 18 protsenti, välisturul tegutsevatel ettevõtetel suurenes see aga lausa poole võrra. Võrreldes aasta varasemaga ehitati hooneid 16 protsenti ja muid rajatisi enam kui kolmandiku võrra rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles