Valga ja Valka hakkavad ühiselt kohalikku tööturgu arendama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingu allkirjastamine
Lepingu allkirjastamine Foto: Valga linnavalitsus

Valga linnapea Kalev Härk ja Läti Tööhõiveagentuuri direktori asetäitja Aiga Balode allkirjastasid eilsel kohtumisel Eesti-Läti programmist rahastuse saanud projekti «Piiriülese tööturu integratsiooni ja tööhõive edendamine» partnerlepingu. Projekti eesmärgiks on edendada piiriülest koostööd ning viia kokku tööandjad ja tööotsijad.

«Töötajate liikumisvabadus aitab leida suuremal hulgal inimestel töökoht, mis vastab nende oskustele ning ületada tööturu kitsaskohti ja nende probleemide lahendamisele Valga-Valka piirkonnas aitab oluliselt kaasa antud projekti rakendamine,» selgitas Kalev Härk, miks Valga linn otsustas projektis kaasa lüüa.

Projekti raames viiakse läbi uuring olukorra kaardistamiseks ja edasiste tegevuste planeerimiseks. Lisaks korraldatakse mitmeid erinevaid üritusi nii tööotsijatele kui ka ettevõtjatele. See peaks avaldama positiivset mõju ühiskonna sidususele, soodustades ettevõtete konkurentsivõime- ja tegevuseelduste piirkondlikku võrdsust ning suurendades nende sotsiaalmajanduslikku heaolu.

Projekti käigus soovitakse lihtsustada piiriülese tööotsingu ning ettevõtjatele töötajate otsingu protsessi, võimaldades projekti raames tõlkida saada olevate töökohtade info ning lisaks pakkuda nõustamist piiriülestele tööotsijatele ja tööandjatele. Projekti olulisemaid eesmärke on tuua kokku tööandjad ja tööotsijad, sõltumata nende vahel olevast riigipiirist.

Projekti juhtpartneriks on Läti Tööhõiveagentuur ning partneriteks lisaks Valga Linnavalitsusele Valka Novads ja Eesti Töötukassa. Projekt algab 1. augustist 2017 ja kestab kaks aastat. Projekti kogumaksumuseks on 422 683,98 eurot, millest 85 protsenti on toetus Eesti-Läti programmist (359 281,38 eurot) ning 15 protsenti moodustab projektis osalevate partnerite omafinantseering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles