Eesti parimad juhid: miks pelgavad nad poliitikasse minna?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima juhi väljakuulutamine Pärnu juhtimiskonverentsil. Vasakult: Andres Allikmäe, Bo Henriksson ja Viljar Arakas.
Parima juhi väljakuulutamine Pärnu juhtimiskonverentsil. Vasakult: Andres Allikmäe, Bo Henriksson ja Viljar Arakas. Foto: Urmas Kamdron

Äripäev uuris selle aasta parimateks juhtideks valitud ABB Eesti ja Balti üksuse juhilt Bo Henrikssonilt, Harju Elektri pikaaegselt juhilt Andres Allikmäelt ja Eften Capitali juhilt Viljar Arakaselt millal nad poliitikasse lähevad, millisele erakonnale raha annaksid ja millise ministrina nad end näeksid.

«Mulle ei meeldi elada valimistest valimisteni ehk päev pärast valimisi peaks hakkama võitlema selle nimel, et järgmine kord valitud saada,» põhjendas Allikmäe, miks tema poliitikasse ei lähe, vahendab Äripäev.

Henriksson märkis lakooniliselt, et see pole tema ala ning Arakas ütles, et ta oleks halb poliitik, kuna talle ei sobi pikad lohisevad koosolekud, mida peetakse üksnes koosoleku enda pärast.

«Ainuke valdkond, kus tunnen ennast piisavalt kompetentsena millegi arvamiseks, on ettevõtlus ja majandus,» sõnas Arakas vastusena küsimusena, millise ministrina ta end näeks. Sama ütlesid nii Henriksson kui ka Allikmäe.

Kui Arakas on poliitilistest erakondadest toetanud Reformierakonda, siis Henriksson ega Allikmäe märkisid, et nad ei anna erakondadele raha ning Allikmäe lisas, et tema valimiseelistus on alati olnud pigem inimesed.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles