Venemaa on hakanud keelduma Läti sadamatesse suunduvatest vedudest (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubavagunid.
Kaubavagunid. Foto: Ove Maidla

Venemaa riiklik raudteekompanii Venemaa Raudtee (RŽD) on hiljuti keeldunud suuremast osast kaubavedudest Venemaalt Läti sadamatesse. 

Valdkonna juhtide sõnul on tegu tõsise löögiga transiitvedudest sõltuvale Balti riigile ning allikad kahtlustavad, et tegu on Moskva kättemaksuga Nord Stream 2 projekti vastustamise eest, kirjutab ERR uudised

Vene raudteemonopol on mitmel juhul jätnud kaubavedudest keeldumise klientidele selgitamata. Tegu on kaubaga - nagu naftasaadused, väetised, kivisüsi ja erinevad metallid, mida on seni küllaltki lihtsalt raudtee kaudu Lätti veetud, nentisid olukorraga kursis olevad isikud uudisteagentuurile Reuters.

Kui Venemaa Raudteelt kommentaari küsiti, kinnitas ettevõte, et mingeid piiranguid Lätti suunduvatele kaubavedudele pole kehtestatud ning et iga kaubavedu käsitletakse ettevõttes eraldi.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles