Sarapuu: Sõerd pole ainuke, kes Eestis arvutada oskab (3)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Sarapuu
Kersti Sarapuu Foto: Dmitri Kotjuh

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees ja rahanduskomisjoni liige Kersti Sarapuu (KE) ütles vastuseks Aivar Sõerdile (RE), et opositsiooni valulik käitumine on mõistetav, kuid süüdistus valetamises on kaugelt üle piiri.

Sarapuu sõnas, et Aivar Sõerdi emotsionaalsus pole põhjendatud ning peaministrit ning valitsust valetamises süüdistada on alatu demagoogia. «Aivar Sõerd pole kindlasti ainuke inimene Eestis, kes arvutada oskab. Rahandusministeerium on juba ka selgitanud väga põhjalikult, miks on Euroopa Komisjoni hinnang SKP miinuse osas suurem,» sõnas Sarapuu, kelle sõnul on Reformierakonna ainus eesmärk külvata inimestes hirmu tuleviku osas.

Rahanduskomisjoni liige lisas, et Sõerd on mugavalt unustanud kommenteerimast Euroopa Komisjoni teist tähelepanekut, et vahe rikaste ja vaeste vahel on Eestis tavatult suureks kasvanud. «Komisjon juhtis tähelepanu ka sissetulekute ebavõrdsusele Eestis, mis on Euroopa Liidus üks suuremaid ning see vahe on järk-järgult vaid kasvanud. Sellest soovib aastaid Eesti elu juhtinud Reformierakond hea meelega mööda vaadata, kuid ka see näitaja on tegelikult majandusarengu piduriks. Praegune valitsus on võtnud väga konkreetse ja julge sammu madala sissetulekuga inimesi aidata läbi tulumaksuvaba miinimumi,» rõhutas Sarapuu.

Täna teatas Rahandusministeerium pressiteates, et Eestis kujuneb tuleva aasta eelarve puudujäägiks siiski 0,5 protsenti SKP-st, mitte 0,9 protsenti SKP-st nagu prognoosib Euroopa Komisjon.

«Struktuurse eelarvepositsiooni hinnangute erinevused tulevad peamiselt erinevast nägemusest Eesti majandustsükli positsiooni kohta - rahandusministeeriumi hinnangu kohaselt on Eesti majandus veidi allpool majanduse potentsiaalset taset, kuid komisjoni hinnangul veidi ülevalpool potentsiaalset taset,» ütles rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Ott Heinapuu teates. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles