Fordi juht saab sule sappa

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Motori lipp.
Ford Motori lipp. Foto: CHRIS HELGREN/REUTERS/Scanpix

Ford Motori juht Mark Fields lahkub usalduse kaotamise tõttu ettevõttest. USA turuväärtuselt kolmandale kohale langenud autotootja teeb juhivahetuse teatavaks juba täna, vahendab ajakiri Forbes teemaga kursis olevat allikat.

Uueks juhiks saab autotootja tütarettevõtte Ford Smart Mobility juht James P. Hackett.

Field asus tegevjuhi kohale 2014. aasta 1. juulist ning aktsia hind on langenud selle aja jooksul üle 30 protsendi. Viimasel ajal on ta olnud tugeva kriitika all ning olukorraga kursis oleva allika sõnadel toimus erakorraline nõukogu koosolek, kus uuriti tema strateegiat ettevõtte olukorra parandamiseks.

Fields on investeerinud isejuhtivate autode ja sõidujagamisprojektidesse  miljardeid  dollareid, aga tavaliste autode äri on mandunud rohkem kui peamisel konkurendil General Motorsil. Ford Motori esimese kvartali kasum kukkus 42 protsenti, samal ajal kui General Motors on liikumas järjekordse aastase rekordkasumi suunas. Eelmisel aastal kukkus Ford Motori kasum 38 protsenti.

Lisaks tegevjuhi vahetusele antakse mitmele tippjuhile suurem vastutus, tsiteerib ajakiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles