Tallinna Linnahalli juhatuse liikmeks nimetati Kaia Jäppinen

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Jäppinen
Kaia Jäppinen Foto: Svetlana Zaitseva/Õhtuleht

Munitsipaalfirma Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu otsustas reedesel koosolekul nimetada linnahalli juhatuse liikmeks Kaia Jäppineni.

Kaia Jäppinenil on pikaaegne juhtimiskogemus nii avalikust kui ka erasektorist, ütles Tallinna tegevlinnapea Taavi Aas pressiteate vahendusel. 

Tallinna Linnahalli AS-i nõukogu esimees, abilinnapea Mihhail Kõlvart märkis, et hetkel, mil linnahalli rekonstrueerimine hakkab reaalsuseks saama, vajab linnahall tugevat eestvedajat. «Olen veendunud, et Kaia Jäppineni kogemused panganduses ja linnavalitsuses on sellel teekonnal suureks abiks.»

Vastvalitud Tallinna Linnahalli AS-i juhatuse liikme Kaia Jäppineni sõnul seob teda linnahalliga lisaks kauaaegne nõukogu esimehe töö, kustumatu mälestus 1980. aastast, mil ta esines linnahalli laval avakontserdil. 

«Linnahalli rekonstrueerimine kaasaegseks kontserdi- ja konverentsikeskuseks ei ole pelgalt linna ja riigi kitsas huvi, nagu seda tihti käsitletakse. Leian, et linnahalli kordategemine on palju laiema kõlapinnaga projekt, millest saab kasu terve riik mainekujunduse läbi, ärisektor majutus- ja toitlustusasutuste ning kaubandusettevõtete kaudu ja palju muud,» lisa ta.

«Eesti on väike riik, mistõttu ei saa me olla esindatud laiapõhjaliselt kogu maailmas. Küll aga saame end tutvustada maailmale, kutsudes siia külalisi teistest riikidest. Konverentsiturism on täna tõusev trend ja ma ei näe põhjust selle languseks, kuid paraku läheb see kasumlik turismivaldkond meist hetkel mööda sobiva infrastruktuuri puudumise tõttu,» rääkis Jäppinen.

«Kui väidetakse, et linnahalli on võimalik korda teha 35-40 miljoni euroga, siis ei vasta see tõele. Selleks, et olla konverentsiturismi sektoris atraktiivne sihtpunkt, tuleb olla kaasaegne või isegi ajast ees, pakkudes uudseid tehnoloogilisi lahendusi ja positiivseid elamusi. Piltlikult öeldes ja ka otseses mõttes ei ole mõtet värvida seinu või paigaldada uut põrandat, kui katus sajab läbi. Seega on linnahalli rekonstrueerimine täna prioriteet ja seda tuleb teha, arvestades erinevate huvigruppide ettepanekuid, sest ainult sel moel on võimalik saavutada maksimaalne tulemus aastakümneteks,» märkis Jäppinen.

Lisaks vastvalitud Kaia Jäppinenile kuulub Tallinna Linnahalli juhatuse koosseisu Tõnu Prööm. Tallinna Linnahalli nõukogu liikmed on abilinnapea Mihhail Kõlvart, riigikogu liige Märt Sults, Tallinna linnavolikogu liige Rostislav Troškov ja Tallinna linnaplaneerimise ameti juhataja Anu Hallik-Jürgenstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles