Viking Line grupi esimese kvartali käive kukkus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: BLRT Grupp AS

Viking Line grupi konsolideeritud käive esimeses kvartalis oli 102,1 miljonit eurot, mis on 4,5 protsenti vähem kui aasta tagasi samal perioodil.

Reisijatega seotud tulu vähenes 5,4 protsendi võrra 89,8 miljonile eurole, samal ajal kui kaubaveo tulu suurenes 3,7 protsendi võrra 11,7 miljoni euroni ning netomüügi tulu vähenes 3,5 protsendi võrra 72,5 miljonile eurole, teatas Viking Line.

Müügitulu vähenes tagasihoidlikuma reisijate arvu tõttu, millele lisandus ka mõnevõrra väiksem netotulu ühe reisija kohta. Konsolideeritud tegevuskulu suurenes 2 protsendi võrra 83,2 miljoni euroni. Kõrgemate kütusehindade tõttu suurenes kütusekulu 17,6 protsendi võrra 11,2 miljoni euroni.

Kontserni turuosa oma teeninduspiirkonnas langes aastaga 1 protsendipunkti võrra 33 protsendile.

Viking Line'i kaubaveo maht oli 32 237 lastiühikut ning kontserni turuosa kaubaveos oli umbes 19,9 protsenti võrreldes aasta varasema 22,2 protsendiga.

Majandusaasta esimeses kvartalis on tulu tavaliselt väiksem ning 2017. aasta ei ole siinkohal erand. 2017. aasta esimese kolme kvartali konsolideeritud tulu vastas ootustele.

Ülejäänud aastaks prognoosib ettevõte jätkuvalt tugevat konkurentsi ning ettevõtte hinnangul mõjutavad mahu- ja hinnamuutused ülejäänud majandusaasta käigus oluliselt kontserni kasumit. Samuti peaks mullusega võrreldes mõjutama tulu negatiivselt kõrgem kütuse hind. Kogutegevustulu Viking Line'i hinnangu kohaselt eeldatavasti 2017. aastal suurem kui 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles