Leedukate ettevõte sai loa Remeksi Keskuse ostuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Remeksi Keskus

Konkurentsiamet andis leedulastele kuuluva Global Energy Consulting OÜ tütarfirmale UAB Flavus loa osta metallkonstruktsioonide tootja AS Remeksi Keskus.

Konkurentsiamet tegi kolmapäeval otsuse, mille tulemusena omandab Leedus registreeritud UAB Flavus valitseva mõju AS Remeksi Keskus üle.

Ettevõte plaanib ostujärgselt jätkata Remeksi Keskuses seal toimivat iseseisvat majandustegevust, seisab koondumise lühikokkuvõttes. Flavus soetab kõik Remeksi Keskuse aktsiad ja tehing viiakse lõpule peale konkurentsiametilt loa saamist.

Global Energy Consulting kontserni kuuluvatest ettevõtetest toodab metallkonstruktsioone veel Axis Industries UAB. Axis Industries UAB ja Axis Technologies UAB käive oli 2015. aastal kokku 22,5 miljonit eurot.

Remeksi Keskuse käive oli 2015. aastal 15,2 miljonit eurot ja kasum 885 271 eurot. Ettevõtet suurimad ekspordipartnerid olid Soome ja Venemaa.

Global Energy Consulting soovib ettevõtte ostuga Skandinaavia turgudel oma tegevust ja osakaalu laiendada. Remeksil on pikaajaline kogemus Põhja-Euroopa klientidega. Remeksi ostuga saab ettevõte Skandinaavia turgudele sisenemiseks vajalikud kontaktid ja oskusteabe, seisab kokkuvõttes.

Global Energy Consulting märgib ka, et majandussanktsioonide tulemusel on Venemaa turg ebakindel ja järjest kahanev ning paratamatult on ettevõtted sunnitud siirduma teistele stabiilsematele kaubaturgudele.

«Remeksi Keskus vajab olemasolevatel turgudel konkurentsivõime säilitamiseks ja teistele turgudele siirdumiseks tehnoloogilisi uuendusi ning moderniseerimist toetavaid investeeringuid, mida olemasolevad aktsionärid ei suuda oma jõududega kaasata,» seisab teates. Kontsernil on peale ettevõtte omandamist valmisolek investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles