Maailma rikkaimate varast haihtus eile 35 miljardit dollarit

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg
Facebooki asutaja Mark Zuckerberg Foto: JUSTIN SULLIVAN/AFP/Scanpix

Eile toimunud globaalne aktsiaturgude langus kahandas maailma 500 rikkaima inimese vara väärtust 35 miljardi dollari võrra.

Maailma rikkaima inimese, Bill Gatesi vara väärtus langes ühe miljardi dollari võrra 86,8 miljardi dollarini. Tema suurim vara, Microsofti aktsia kukkus 2,2 protsenti, mis on viimase aasta suurim langus, vahendab Bloomberg.

Maailma suurima internetikaubamaja Amazoni asutaja ja suuromanik Jeff Bezos, kes oli viimasel ajal lähenenud jõudsasti Gatesile, vara väärtus kukkus eile 1,7 miljardit dollarit ning langes kolmandale kohale. Zara asutaja Euroopa rikkaima inimese Amancio Ortega vara väärtus kahanes 335 miljoni dollari võrra 83,2 miljardi dollarini.

Kõige rohkem, kahe miljardi dollari võrra, kukkus Facebooki kasutaja ja juhi Mark Zuckerbergi vara väärtust, sest suurima sotsiaalmeediakeskkonna aktsia kukkus 3,3 protsenti.

Samas aktsiaturgude langus ei olnud totaalne ning kümnete miljardäride vara väärtus hoopis kasvas. Suurim tõusja oli IKEA asutaja Ingvar Kampradi vara väärtus – 387 miljoni dollari võrra 44,9 miljardi dollarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles