Oilseeds Trade'i käive mullu vähenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oilseeds Trade saadab Pärnu sadamast toidurukist enamasti Soome või Saksamaale.
Oilseeds Trade saadab Pärnu sadamast toidurukist enamasti Soome või Saksamaale. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Teravilja, õlikultuure ja neist valmistatud tooteid vahendava ja põllumajandustehnikat müüva AS-i Oilseeds Trade müügitulu langes mullu 13 protsenti 31,5 miljonile eurole ning puhaskasum langes 572 000 eurole.

Müügitulu langust põhjustas peamiselt teravilja toodete maailmaturuhindade langus, samuti mõjutas seda kaubeldavate koguste langus tulenevalt Eesti siseturu olukorrast, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Kontsernis töötas 2016. aastal koos juhatuse liikmetega 48 inimest, mis on eelneva aastaga võrdne. Tööjõukuludeks kujunes mullu 1,3 miljonit eurot.

Käesoleval aastal plaanib ettevõte jätkata samadel tegevusaladel suurendades mahtusid ja turuosa, leida uusi tarnijaid ning suurendada konkurentsivõimet, samuti suurendada omandis oleva põllumaa hulka.

Konsterni kuuluvad põllumajandusmasinate müügi- ja hooldusfirma OÜ Jatiina, teraviljakasvatusettevõtted Oilseeds Agro OÜ, Oilseeds Agro Vigala OÜ ja Savikoti Agro OÜ; teravilja, rapsi, väetiste, külviseemne ja taimekaitsevahendite hulgimüügifirmad Oliseeds Trade SIA ja Oilseeds Trade UAB; laoteenusettevõte Agraar Invest ja 46,22-protsendise osalusega Kalale OÜ.

AS Oilseeds Trade on 2005. aastal tegevust alustanud Eesti kapitalil põhinev põllumajanduskontsern.

Oilseeds Trade'i omanikud on Meelis Fink ja Veikko Vahar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles