Maaeluministeerium üritab tugevdada kaubandussidemeid Hiinaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illar Lemetti
Illar Lemetti Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti viibib kolmapäevast reedeni Hiinas, et tugevdada kahe riigi vahelisi kaubandussidemeid.

Lemetti kohtub Hiina põllumajandusministeeriumi väliskaubanduskeskuse asepeadirektori Li Yaniga, Shanghai linna ja vabakaubandustsooni esindajatega ning külastab Shanghai vabakaubandustsooni ja rahvusvahelist toidumessi SIAL China 2017.

Lemetti ütles, et Eesti on Hiinaga ministeeriumide tasandil tihedamat koostööd teinud alates 2009. aastast ja visiidiga rõhutatakse suhete järjepidevust, Eesti riigi ning ettevõtjate huvi Hiina põllumajandustoodete turu vastu ja toetatakse Hiina turule orienteeritud Eesti ettevõtteid.

Neljapäeval avab kantsler Shanghais toimuvad  Eesti toidu promotsiooniüritused, mille raames tutvustatakse kohalikele ajakirjanikele, ettevõtjatele, diplomaatidele ja ametnikele Eesti toitu ning toidutooteid, et edendada Eesti ettevõtete ekspordivõimalusi Hiina turul.

Eestist eksporditakse toidukaupadest Hiinasse peamiselt kala- ja piimatooteid ning alkohoolseid jooke. 2016. aastal eksportis Eesti Hiinasse toidukaupu 5,38 ja importis 10,6 miljoni euro väärtuses.

Shanghai rahvusvahelisel toidumessil SIAL China 2017 osalevad Eestist Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ühisstendiga Saku Õlletehas AS, Värska Vesi AS, Koch OÜ, Heimtal Spiris OÜ, Vigala Piimatööstus OÜ ja Solbritt OÜ. Samad ettevõtted osalevad ka Eesti toitu tutvustaval üritusel, kus 5 käigulise õhtusöögi valmistab restorani Ö peakokk Ranno Paukson ning külalistele esineb Eesti popartist NOËP.

Kantslerit saadavad põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban ning kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna peaspetsialist Mariann Roos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles