BLRT investeerib Noblessnerisse sadu miljoneid eurosid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala
Vaated Tallinnale õhust: Noblessneri sadamaala Foto: Raigo Pajula

BLRT Grupp AS investeerib Noblessneri piirkonna kinnisvaraarendusse enam kui 250 miljonit eurot.

Noblessneri 15 hektari suuruses piirkonnas arendab BLRT elu-, äri- ja vabaajakeskkonda, kuhu jahisadama ja ettevõtete kõrval hakkavad külalisi tooma 1000 ruutmeetril paiknev kunstikeskus, virtuaalreaalsuse koguperekeskus ning restoranid, teatas BLRT.

Kunstikeskus rajatakse järgmise aasta lõpuks. Endise allveelaevatehase tootmistsehhi rajatavas multifunktsionaalses kunstikeskuses saab olema ligi 900 ruutmeetrit pinda näituse- ja residentuuriprogrammi tarbeks, samuti auditoorium ja avatud kontorid.

Kunstikeskuse rajamise peatoetaja on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) Euroopa Regionaalarengu Fondi (ERDF) abil, mille kaudu eraldatakse keskuse rajamiseks 865 500 eurot. Projekti arendab Noblessneri Jahtklubi AS.

Koostöös Merkoga rajatakse piirkonda ka uusi elamuid. Noblessneri kodusadama arendusprojekt hõlmab kokku nelja kortermaja ligi 200 korteri ning ligi 3700 ruutmeetri büroo- ja kaubanduspinnaga kortermajade esimestel korrustel.

Noblessneri Kodusadamat arendab 2014. aasta detsembris loodud AS-i Merko Ehitus ja BLRT Grupp AS-i ühisettevõte Kodusadam OÜ, millest kumbki osanik omab 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles