Inbank teenis esimeses kvartalis kopsaka kasumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inbank.
Inbank. Foto: Erik Prozes

Inbanki 2017. aasta esimese kvartali konsolideeritud kasum oli 640 000 eurot, panga hoiuseportfell kasvas kvartali jooksul 8,2 protsenti ja laenuportfell 7,1 protsendi võrra.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul oli esimese kvartali tähtsündmus tegevuse alustamine Poolas. «Pakume märtsi keskpaigast ligi 40 miljoni inimese ja suure potentsiaaliga turul internetipanga vahendusel hoiuse- ja laenutooteid. Meie esmane fookus on hoiuste kaasamine ja esialgsed tulemused on suurepärased: kogusime ligi miljoni euro väärtuses hoiuseid. Saime kinnitust, et Inbank on Poolas oodatud ja juba stardihetkel usaldusväärne pank,» ütles Andresoo pressiteate vahendusel.

Inbank kaasas esimeses kvartalis 8,2 miljoni euro väärtuses hoiuseid, mis on võrdväärne tulemus eelmise aasta sama perioodiga. Esimese kvartali jooksul kasvas Inbanki hoiuseportfell 8,2 protsendi võrra. «Meie hoiusepakkumine on endiselt turu parim. Pärast tegevuse alustamist Poolas on meil võimekus koguda hoiuseid juba neljalt turult: Eestist, Saksamaalt, Austriast ja Poolast. Hoiuste kaasamise võimaluste mitmekesistamine võimaldab panga finantseerimisvajadust paindlikumalt juhtida,» ütles Andresoo.

Inbanki laenutoodete müügimaht Eestis ja Lätis oli esimeses kvartalis 14,1 miljonit eurot. Andresoo sõnul olid Eesti turu tulemused oodatust paremad ning Läti omad vastasid ootustele. «Läti ettevõtte müüginumbrid olid võrdluses eelmise aasta sama perioodiga ootuspäraselt mõnevõrra tagasihoidlikumad, kuna eelmise aasta kolmandas kvartalis muutsime oluliselt tegevusstrateegiat, loobudes finantseerimise pakkumisest maaklerite kaudu,» ütles ta.

Esimesse kvartalisse jäi ka 30. jaanuari tehing, mille käigus omandasid Inbank ja Coop Eesti enamusosaluse Eesti Krediidipangas. Tehingu teises etapis omandab Krediidipank Inbanki sidusettevõtted Coop Finants AS-i ning Krediidipank Finants AS-i. Tehingust saadud tulud reinvesteerib Inbank Krediidipanka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles