Ametiühingud: Laidvee ei sobi Eesti Raudtee juhiks

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Laidvee
Erik Laidvee Foto: Liis Treimann

Eesti Ametiühingute Keskliit taunib riigi otsust nimetada Eesti Raudtee juhatuse esimeheks Erik Laidvee, kes on Harju Maakohtus süüdi mõistetud töötajate esindaja ebaseadusliku kohtlemisega.

«Ametiühing on seisukohal, et riigiettevõtte eesotsas ei tohiks olla inimene, kes on silma paistnud töötajate ebaseadusliku kohtlemisega ning sõnas ja teos rikkunud töötajate ühinemisõigust,» kommenteeris keskliidu juht Peep Peterson.

Ametiühingujuht kinnitab, et töötajate ühinemisõigust kaitseb nii põhiseadus kui karistusseadustik ning eksimused nende vastu on võrdsed maksukuriteoga. Eesti Ametiühingute Keskliit toetab Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu seisukohta sel teemal

Erik Laidvee on õppinud laevajuhiks Tallinna merekoolis ning omandanud ökonomisti hariduse Tallinna Tehnikaülikoolis. Ta on töötanud transiidiäris aastast 1992, viimased 21 neist Transiidikeskuse juhina. 15. mail asus ta tööle Eesti Raudtee juhina. 

AS Eesti Raudtee senine juhatuse esimees Sulev Loo astus ametisse 1. septembril 2015 ning esitas ettevõtte nõukogule avalduse enda tagasi kutsumiseks 10. veebruaril käesoleval aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles