Vaat kus lugu, Soome majandus kasvab!

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäähokifänn.
Soome jäähokifänn. Foto: Alexander Demianchuk/Alexander Demianchuk/TASS

Soome majandus kasvas esimeses kvartalis aastatagusega võrreldes 2,8 protsenti ning eelmise kvartaliga võrreldes 1,6 protsenti.

Kasvunumbrid näitavad, et Soome majandus on taastumas oodatust kiiremini, vahendab Reuters.

Põhjanaabrite sisemajanduse kogutoodang (SKT) ei ole aga endiselt jõudnud 2008. aasta eelsele tasemele, kuna ekspordile on kehvasti mõjunud nii Nokia kurb saatus kui majanduslikud raskused Venemaal.

«Võime loota, et majandus kasvab umbes 2 protsenti sellele aastal, mis on Soome jaoks viimaste aastate kiiremaid kasvunumbreid ja ülevalpool euroala keskmist,» märkis Hypo panga ökonomist Juhana Brotherus.

Samas tõi ta välja, et kasv märtsis aeglustus, kuna jaanuari ja veebruari kasvunumbrid sisaldasid ka ühekordseid tehinguid ning lisaks oli võrdlusbaas väga madal.

«Majandus võib küll  hetkel kiiresti kasvada, aga 3-protsendiliseks aastakasvuks ei ole vananevat ühiskonda, madalat tootlikkust ja maailma majanduse üldist olukorda arvestades lootust,» arvas ta.

Pankade prognooside kohaselt peaks Soome majandus kasvama 2017. aastal 1,2 kuni 1,8 protsenti ning 2018. aastal 1 kuni 2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles