Eestlaste himu uute autode järele kasvab

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod
Autod Foto: SCANPIX

Tänavu esimeses kvartalis Euroopa Liidus jõudsalt kasvanud uute sõiduautode turg langes aprillis 6,6 protsenti. Eestis kasvas uute sõiduautode müük aastatagusega võrreldes esimeses kvartalis 4,3 protsenti ning esimese nelja kuu jooksul 7 protsenti.

Euroopa Liidu riikides müüdi aprillis kokku 1,191 miljonit uut sõiduautot, mida on veidi vähem kui möödunud aasta aprillis. Tänavu nelja kuu kokkuvõttes püsib Euroopa Liidus uute sõiduautode müük siiski plussis 4,7 protsendiga. Kokku on nelja kuuga müüdud 5,332 miljonit autot.

Languse on tekitanud ennekõike kahanenud müük suurematel turgudel, sest näiteks Saksamaal kahanes müük 8 protsenti ja Prantsusmaal 6 protsenti ning Brexiti tähe all elavas Suurbritannias koguni 19,8 protsenti. Nelja kuu kokkuvõttes on nendes riikides müük siiski veel napilt plusspoolel.

Balti riikidest tõusis uute sõiduautode müük lisaks Eestile ka Leedus, kus müüdi 10,7 protsenti rohkem uusi autosid kui möödunud aasta aprillis. Lätis jäi aprillis müük 3,2 protsendiga miinuspoolele. Meie põhjanaabrite juures Soomes aga langes müük koguni 15,3 protsendi võrra. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles