Laidvee: tuleb peatada idasuunalise transiidi langus (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Laidvee
Erik Laidvee Foto: Liis Treimann

Eesti Raudtee uue juhi Erik Laidvee sõnul tuleb peatada idasuunalise transiidi langus ja käivitada põhja-lõuna-suunaline transiit.

Eesti Raudteel on viimasel ajal märgatavalt langenud idasuunaline transiit ja ettevõtte esimene eesmärk on peatada selle edasine langus, ütles Erik Laidvee BNSile.

Tema sõnul on selleks plaanis kohtuda Venemaa raudtee esindajatega ja arutada võimalikku koostööd.

«Juba selleks nädalaks on suur kohtumine plaanitud ja kolmapäeval tuleb Moskvas olla,» rääkis Laidvee.

Samuti tuleb tema sõnul raudtee operaatorite ja sadamatega koostööd teha, turustamaks Eesti transiiti ühe kanalina.

Lisaks võiks Laidvee sõnul käivitada põhja-lõuna-suunalise transiidi ja vedada Soome kaupu lõunasse ja Aasia kaupu Soome. Seda võiks teha koostöös Soome ja Aasia operaatoritega, rääkis Laidvee.

Esmaspäeval asus AS Eesti Raudtee uue peadirektorina tööle Erik Laidvee, kes varasemalt juhtis transiidifirmat Transiidikeskus AS.

AS Eesti Raudtee senine juhatuse esimees Sulev Loo astus ametisse 1. septembril 2015 ning esitas ettevõtte nõukogule avalduse enda tagasi kutsumiseks 10. veebruaril käesoleval aastal. Sulev Loo jäi nõukogu otsusel ametikohustusi täitma veel kolmeks kuuks, milline etteteatamise periood oli ette nähtud juhatuse esimehe lepinguga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles